LCHF – liv och läxor

Numera ett arkiv.

LCHF – Påskens hårda hemläxa. Fakiren föll ifrån.

Motivationen tröt. Vikten stannade snabbt upp, trots fakiren. Vågen får stå och måttbandet får ligga kvar i lådan i en vecka till.

Det är måndag, en sådär ohyggligt typisk måndag med ”på´t igen” ringande i bakhuvudet. Påsken var en prövning jag inte tog mig igenom med odelad stolt hållning. Lite för många ”happskorpor”, sill som var för söt och väckte sockersuget, vanlig söt gravlaxssås till laxen, några tag i barnens överfulla påskägg, några sötsalta kinesiska riskex och en 10 bitars sushi, istället för den vanliga sashimin. Dock inga nubbar, en liten konjak och en liten whisky, några få glas rött. Långa promenader. Lyckliga möten med vänner.

Men nu är vardagen igång och till frukost blev det kardemummaäggmjölk, gjord på smör och tre äggulor. Tre skivor stekt sidfläsk, en kopp espresso – med en del av äggmjölken i blev det en ljuvlig latte.

Om tio veckor går sista flyttlasset till lägenheten i Stockholm. Därefter återstår att se när vi får huset sålt. Resten av bohaget får stanna kvar så länge huset fortfarande är vårt eller tills vi hittar en lämplig arbetslokal i stan.  Vissa ärvda möbler åker till sommarhuset i Finland, andra måste vi kanske ”sätta på lager” den dag vi lämnar över huset till dem som ska bo här efter oss.

Det vore inte något att rynka på näsan åt, ifall jag fick igång den beramade fettbrasan, så att några kilo rann bort före semestern om 12-13 veckor, men nu hoppas jag mest på att arbeta upp konditionen, livslusten och den allmänna orken. Fakir får det bli nu igen, oberoende av hur resultatet på vågen blir. Ingen idé att jaga upp sig över måtten och vikten, stress lär vara den effektivaste metoden att få ha kvar vartenda gram av överflödig kroppshydda.

Snart är det dags för superhelg med Anna Halléns kurs kring Kostgajden.  Det ser jag fram emot. Och försöker läsa om och ikapp och repetera kursmaterialet från kostrådgivarkursen.

På´t igen!

Annonser

Written by mollalena

2010/04/06 den 10:14

Publicerat i Uncategorized

%d bloggare gillar detta: