LCHF – liv och läxor

Numera ett arkiv.

LCHF – dagens läxa. Undertexten är allt

och i TV skriker den högre än det som faktiskt sägs. Det handlar om sekunder, tonfall, kameravinklar.

Sitter och inser att jag inte ska titta på ”Efter tio” och den fåniga tävlingen mellan tre olika viktminskningsmetoder, med en försökskanin per metod. Jag blir så arg på det redaktionella upplägget att jag helt enkelt bör strunta i hela saken…ja eller kanske inte hela men just TV-inslagen. Det är för feg, för dålig och partisk och fördomsfull ”rapportering” av de olika metoderna. Undermålig journalistik. Kameravinklar. Slentrian. Stendött och ändå så partiskt att det blir skrattretande – om det inte vore så typiskt.

Varför väljer man till exempel en näringsfysiolog som fullkomligt stöder en – kanske rentav två – av de tävlande metoderna, som om det fanns enbart en sanning och som om allt annat är åsikter. Vilken vetenskap – annat än kalorier in och kalorier ut – bygger den överdimensionerat exponerade närinsgfysiologen sitt kalori- och hormonpladder på?

Varför gör man underhållning som man är för feg för att stå för, utan kastar in en låtsad faktaruta?

Malou von Sivers kan inte vara så okunnig som hon ger sken av, om att det står diametralt olika teorier bakom de olika ingångarna till viktminskning i de olika metoderna. Varför är det dödskallemärkt med en enda jämförande fråga – när Andreas Eenfeldt säger att man når ketos också via lågkolhydrat-högfettkost och inte bara genom svält och motion. Antagligen för att mänskan följer manus till punkt och pricka, helt utan egen nyfikenhet – och spelar intresse fast hon bara rapar ur sig…

Underhållning både spelar och skapar värderingar och påverkar oss mera än vi vill tro.

Hissa och dissa är fortfarande receptet – om än i nya dosor.

Tacka vet jag genomarbetad sakkunnig underhållning!

Annonser

Written by mollalena

2010/02/09 den 12:49

Publicerat i Uncategorized

%d bloggare gillar detta: